• De praktijkruimte

In mijn praktijk begeleid ik mensen in hun zoektocht naar lichamelijk en emotioneel welbevinden. Door je bewust te worden van belemmerende gedachten, emotionele spanningen en lichamelijke blokkades kan je makkelijker luisteren naar je innerlijke wijsheid en daarop vertrouwen. Ik begeleid je in het onderzoeken van de betekenis van de spanningen in je lichaam en help je inzicht te krijgen in jezelf en je klachten. Begripvolle aandacht en respect voor jouw eigen ontwikkelingsproces staan hierbij centraal.

Tijdens een craniosacraal behandeling lig je (gekleed, liefst in makkelijk zittende kleding) op een comfortabele behandelingstafel. Door de zachte aanraking van gespannen gebieden worden spanningen opgeheven en wordt het zelfherstellend vermogen van je lichaam aangesproken. Wat er ervaren wordt tijdens een behandeling verschilt per persoon en per klacht. Dit kan variƫren van warmte, tintelingen, ruimte tot herinneringen, gedachten, emoties, inzichten etc. Meestal wordt een diepe ontspanning ervaren tijdens en na een behandeling.

Een klacht kan na een behandeling meteen verdwijnen of na enkele dagen. Aangezien een behandeling het lichaam aanzet tot zijn eigen herstellend vermogen kan de verbetering ook optreden in de weken erna als het lichaam zijn balans weer vindt in zijn oorspronkelijke staat.